Om

Om företaget -historia

Företaget startades som enskild firma 1987 av Per Johansson. 1990 bildades AB. 

Pelles Skogstransport drivs och ägs av Per & Elisabeth Johansson. Företaget har sitt säte i Sunnaryd, Gislaveds kommun.

Arbetsuppdragen har bestått av enbart skotning fram till 2005, då komplett avverkningsgrupp med skördare tillkom.  2014 såldes skördaren och idag är det skotning samt annan maskinentreprenad som återigen är i fokus.  Idag samarbetar vi även med ett lokala åkerier  som vi bistår med  föraruppdrag. Pelle erbjuder också hjälp med skotningsmetodik.

Företagsfakta

Företagsnamn:

Pelles Skogstransporter Sunnaryd AB

Org.nr/Vat no.: SE556401-100401

Bankgiro: 5748-8827

Företaget innehar F-skattebevis

Faktura och leveransadress:

Sunnaryd, Solbacka 333 73 Bredaryd


Per ”Pelle” Johansson

Ägare och grundare av företaget.

61:a, uppväxt i Sunnaryd med lastbilar som största intresse som barn då pappa Hjalmar hade åkeriverksamhet.

I grunden utbildad maskinmekaniker, lärlingsutbildad skogsmaskinförare och ett förflutet som traktorförare inom lantbruk. Fick för sig att återigen ta upp lastbilsgenen och har numer även CE behörighet.

Åtskilliga timmar har tillbringats som demoförare av skogsmaskiner och rådgivare till olika företag i skogsmaskinbranschen.

Skotartävlingsfantast (numera som publik) och tillika flerfaldig världsmästare. Läs mer om Pelles bedrifter under menyn – Världsmästaren.Elisabeth ”Lisa” Johansson

Ägare och gift med Pelle.

74:a, uppväxt i Dalarna. Utbildad på naturbruksgymnasium skog/maskin och vid Skogsmästarskolan SLU och ett antal andra universitetsutbildningar (hon gillar att plugga). Ett förflutet bland annat som affärsutvecklare på StoraEnso och Centrera Media samt som produktchef på Trelleborg.  Arbetar med de övriga grenarna inom företaget (se menyn länkar) och externt som gymnasielärare.